October 26, 2021 14:51
Скопје

Весковски: Презентација на проект за изградба на нови детски градинки

Нашата политика и проектите што се планира да се реализираат во наредниот четиригодишен период треба да остварат позитивен ефект врз најмладите, преку обезбедување и одржување здрава средина за раст и развој.

Проектите што се предвидуваат треба да придонесат за зајакнување на капацитетите на постојните детски градинки, за зајакнување и интензивирање на примената на спортот и различните спортски дисциплини, за поддршка на воннаставните активности и културното издигнување на младите генерации.

Нашата цел е за секое дете да се обезбедат еднакви можности и услови за правилен раст и развој, во здрава средина. Затоа, планираме да изградиме по една нова детска градинка во зоната покрај реката Вардар и на просторот околу некогашна „Алуминка”, со што значително ќе се подобри капацитетот и квалитетот на грижата за најмладите карпошани. Тоа, пред сѐ, ќе значи згрижување на сите дечиња од предучилишна возраст што се на листите на чекање, но и можност за отворање нови работни места.

„Проекцијата за новите детски градинки предвидува изградба на објекти од по 1480м2, на два ката и згрижување на 130 до 150 деца од предучилишна возраст во еден објект“ – посочи Душко Весковски, кандидат за градоначалник на Општина Карпош.

Константно ќе работиме и на обновување и проширување на веќе постоечките градинки, со што ќе ги подобриме условите за најмладите во општината.

Website https://animepahe.cc: Watch Thermae Romae animepahe Episode 6 stream anime online

AnimeFLV Watch anime online, English anime online HD

AnimeKisa: Yatterman Specials anime episode 2 online free at https://animekisa.in dubbed anime

Towanoquon: Dancing Orchid in Chaos (https://twistmoe.net/m/lgq) Episode Full

Marmalade Boy (https://aniwatch.pro/m/Omyz) Episode 76