December 1, 2021 12:41
Скопје

Весковски: Во следните 4 години градиме две нови детски градинки, катна гаража и нов парк, развојот на Карпош продолжува

Најдоброто за Карпош доаѓа со спроведување на нашите политики порача кандидатот за градоначалник на општина Карпош на вечерашната граѓанска трибина “Најдоброто за мојата општина”, Душко Весковски.
Весковски во своето обраќање ги презентираше идните проекти и планови за развојот на општина Карпош.
“Најдоброто за Карпош доаѓа и со ТОП 5те НАЈВАЖНИ ПРОЕКТИ, меѓу кои: Изградба на катна гаража околу комплексот ТЦ „Лептокарија”, со зелен парк над гаражата, изградба на најмалку две нови детски градинки и реконструкција/обновување на постојните капацитети, изградба на големиот зелен парк спроти населбата Карпош 4, основање Младински центар во Општина Карпош во рамки на библиотеката „Другарче”, дисперзирање и планска хумана урбанизација на просторот кон Злокуќани и Бардовци”.
Кандидатот за градоначалник Весковски додаде дека Најдоброто за Карпош доаѓа и со спорведување на политики и проекти за специфични целни групи како меѓу кои ги наброи младите, пензионерите, бизнис секторот, просветните и културните работници, лицата со посебни потреби како и најмладите во предучилишна и училишна возраст.
На крајот од своето обраќање, Душко Весковски се заблагодари на актуелниот градоначалник, Стефан Богоев кој во исклучително тешки услови успеа Карпош да го врати на вистинската патека.
“Стефан, продолжуваме онаму каде што ти застана. Сега ни останува зеднички да ги сработиме целите кои си ги зададовме, да ги сработиме проектите кои ги нудиме, за да го направиме нашиот Карпош повеќе од се`, да го направиме најдоброто за Карпош, за нас, за нашите деца и идните генерации”, повикувајќи ги сограѓаните да гласаат масовно  на 17ти Октомври и да го заокружат редниот број 12, да го избереме Најдоброто за Капрош и Скопје.

 

Animepahe: Sexy Commando Gaiden: Sugoi yo!! Masaru-san Specials anime episode 2 online free at https://animepahe.cc animepahe

Website https://gogoanime.be: Watch Strike Witches Operation Victory Arrow gogoanime Episode 3 gogoanime bleach

AniWatch Watch anime online, English anime online HD

Website https://kissanime.mx: Watch Yakeato no, Okashi no Ki kissanime Episode Full kissanime jojo

Watch anime online for free at AnimeKisa anime online