January 22, 2022 06:12
Живот

Венчајте се во април, а никако во февруари-Како месецот го одредува успехот на бракот

На балканските простори некогаш се верувало дека секој месец има свое значење и според него се одредува успехот на бракот.

Јануари – Стапи во брак додека годината е нова – тој ќе биде заљубен, добар и искрен.

Февруари – Кога февруарските птици спијат, не се венчавај, туку плаши се од својата судбина.

Март – Ако се омажиш во периодот кога дува мартовски ветер, ќе имаш и уживање и солзи.

Април – Ако сте во можност, венчајте се во април, тоа е идеално уживање и за него и за неа.

Мај – Секоја свадба која се одржала во месец мај била несовршена.

Јуни – Ако се омажиш во период кога растат јунските рози, ќе мора да обиколиш и копно и море заради партнерот.

Јули – Оние кои ќе се венчаат во јули ќе мора да работат само за да се прехранат.

Август – Оние кои се венчани во август ќе поминат низ големи промени во текот на животот.

Септември – Склучувањето на брак во црква во овој месец ќе ви донесе богат и добар живот.

Октомври – Ако се омажиш или ожениш во овој месец, љубовта ќе расте, но богатството ќе се намалува.

Ноември – Ако се венчате во темниот ноември, можеби ќе треба време, но уживањето ќе дојде.

Декември – Кога ќе падне првиот снег, омажи се и заколни се на искрена љубов која ќе трае.

dubbed anime. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

anime streaming Attack on Titan Final Season (Dub)

Attack on Titan Season 3 Part 2

watch anime Yosuga no Sora: In Solitude Where We are Least Alone

AnimeDao My Hero Academia Season 5 (Dub)

AnimeDao Your Lie in April Episode 13