September 20, 2021 07:26
Хроника

Велосипедски полициски патроли од денеска низ Струга

Одделението за внатрешни работи во Струга денеска ја активираше велосипедската полициска патрола, како нова и современа форма на полициско превентивно работење, градење партнерство и поблизок контакт со граѓаните.

Велосипедската полициска патрола, според портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски, треба да обезбеди поголема мобилност на полициската служба во одржувањето на јавниот ред и мир, укажување помош и заштита на граѓани и поголема ефикасност во извршувањето на вкупните полициски работи.

– Патролата е ефикасна во спречување, откривање и пронаоѓање на сторители на кражби по плажи и паркинг простори и на други казнени дела. Велосипедската патрола ќе придонесе за афирмација на велосипедизмот како спортска дисциплина и здрав начин на живот и ќе го зацврсти позитивниот имиџ на полицијата во јавноста, изјави Димоски.

Низ струшките улици и плажи предвидено е да патролираат два полициски тима на велосипеди.

Given Movie Episode Full

AnimeBee: Sonny Boy anime episode 9 online free at https://animebee.to anime online

Birth Episode Full

Chao You Bing (https://4anime.biz/m/w6NW) Episode 4

The-dots: https://the-dots.com/users/anime-freak-1095690

Aytoloja: http://www.aytoloja.org/jforum/user/editDone/162644.page