April 5, 2020 02:37
Спорт

Вајлдер и Фјури за реваншот ќе добијат повеќе од 30 милиони долари

Познати се надоместоците за боксерскиот меч меѓу шампионот во ВБЦ верзијата Дионтеј Вајлдер и екс-светскиот шампион во тешка категорија, Тајсон Фјури.

Официјалните хонорари од Спортската комисија во Невада се по пет милиони долари за секој боксер.

Сепак, загарантираните такси се повеќе од 30 милиони американски долари, со исклучок на процент на платени емитувања.