January 24, 2020 08:44
Скопје

Василичарски средби во Аеродром

Традиционалните василичарски средби што се организираат на територијата на Општина Аеродроми годинава се одржаа на Детската улица „Тоше Проески“ и на платото во паркот во населбата Мичурин, во организација на здруженија на граѓани.

Во рамките на прославата на големиот православен празник Свети Василиј, меѓу народот познат како Стара Нова година, се одржа богата музичка програма и кршење на традиционалната погача со златна паричка, а беа избрани и новите кумови.

Голем број граѓани присуствуваа на овие прослави што Општина Аеродром традиционално логистички ги поддржува.

Нови вести

Утре голема крводарителска акција посветена на големиот хуманист Тоше Проески

Valentina

Од почетокот на годинава скопските пожарникари изгаснале 28 огнови на отворено

Filip

На местото од бараките на Град Скопје предвидено е да никне монтажен паркинг

Igor