September 22, 2019 16:54
Македонија

Вангеловски денеска ќе биде разрешен?

Претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски можно е денеска да биде разрешен, пишува „360 степени“. Судскиот совет денеска во 10 часот ќе одржи нова седница, а во дневниот ред нема точка која би најавила дека ќе се расправа за евентуално разрешување на Вангеловски.

Но, како што пишува „360 степени“ точката за Вангеловски денеска би можела да се најде пред членовите на ова тело кое решава за избор и разрешување судии.

На седницата одржана на 17 јули, на која беше суспендиран судијата и поранешен претседател на Кривичниот суд, Владимир Панчевски, одлучувањето за Вангеловски беше одложено. Тоа го побара новиот член на Судскиот совет, Миљазим Мустафа, избран на предлог на претседателот Стево Пендаровски за, како што рече, да се запознае со случајот.

Нови вести

Иванов ја доби тужбата против Антикорупциска пред Управен суд

Filip

ВМРО-ДПМНЕ останува заштитник на криминалот, СДСМ  пријавува незаконско работење и е партнер со земјоделците

Igor

„Од нас за нас”: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

Igor