August 20, 2022 01:06
Балкан

Бугарскиот парламент ќе почне расправа за (не)довербата на владата од премиерот Петков во вторник

На вонредна седница во вторник, парламентот ќе почне расправа за гласање недоверба на владата на Кирил Петков, јави известувачот на БГНЕС.

Вонредната седница ќе започне во 11 часот на 21 јуни.

На дневен ред е предлог-одлуката за изгласување недоверба на Министерскиот совет кај премиерот Кирил Петков. Подносители на предлог одлуката се Десислава Атанасова и група пратеници.

Според правилникот, гласањето за предлог-одлуката не е порано од 24 часа по завршувањето на расправите.