April 15, 2021 09:24
Свет

Бројот на заразени со коронавирус во светот надмина 114 милиони лица

Бројот на заразени со коронавирус вирус во светот од почетокот на пандемијата надмина 114 милиони.

Според веб-страницата „Worldometers” досега се регистрирани 114.000,595 милиони пациенти, повеќе од 2,5 милиони пациенти починале, а 89,5 милиони луѓе оздравеле.

Во моментов има речиси 22 милиони активни случаи во светот, а 0,4 проценти од пациентите се во сериозна состојба.

Во однос на бројот на пациенти и смртни случаи, најзагрозена земја во светот е САД, со повеќе од 29 милиони случаи и над 523.000 починати.