December 8, 2022 23:01
Балкан

Брнабиќ : Србија се соочува со најтешките притисоци од 1999 година наваму

Србија се соочува со најголемиот и најтешкиот притисок од 1999 година наваму, а се поизразени по говорот на претседателот Александар Вучиќ на говорницата во Обединетите нации во Њујорк, обелодени техничката премиерка и мандатар за составот на новата влада кај северниот сосед, Ана Брнабиќ.

Во емисија на ТВ Пинк, Брнабиќ оцени дека рекациите на потпишаниот план за консултации меѓу министерствата за надворешни рабори на Србија и Русија е само изговор за фронтални напади на нејзината земја. Според неа тој план нема правосилност, бидејќи не е усвоен од Владата на Србија.

Поради тоа претседателот Вучиќ планираа да и се обрати на јавноиста во нартедните 72 часа, по неговото  враќање од Јапонија, но доколку не се усогласат за заеднички став со Владата, тогаш тој ќе излезе ден порано пред граѓаните со свои ставови.