Економија

Бочварски: Новиот начин на соработка ќе ја забрза и динамиката на железницата кон Бугарија

“Една од слабостите е тоа што досега работните групи многу често се формирале но после првичните состаноци потоа состаноците и средбите изостанувале, сега целта е да имаме многу поактивни, брзи и ефикасни средби. Секако ова го говорам од тој аспект дека најмалку 4 пати годишно ќе имаат средби овие работни групи кои што разговараат на најразлични теми, еве на темата на железничката инфраструктура, а секако по потреба ќе се среќаваат и почесто со ротација, и во Бугарија но и во Македонија така што од тој аспект сакам да кажам дека уште во средината на овој месец ќе биде првата средба на тие работни групи кои што технички ќе влезат во разработка на сите проекти и постпаките, и ќе ги олесниме процедурите за да отпочне но и да се заврши се она кое што сме го замислиле..“- изјави министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, во вестите на телевизија Канал 5.

Во врска со Коридорот 8 истакна дека наскоро ќе стане реалност.

“Нашиот Коридор 8, од нашата страна, односно експресниот пат Ранковце- К.Паланка третата лента кон Деве Баир и целосната рехабилитација на постоечкиот пат некаде средина на 2023 година треба да ги завршиме овие инфраструктурни објекити со градба, со што ќе имаме комплетно нов Коридор 8.“- рече министерот Бочварски.

AnimeDao - Watch English Subbed Anime Online | AnimeDao Official. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

Attack on Titan Season 2 (Dub)

AnimeDao That Time I Got Reincarnated as a Slime (Dub) Episode 19

One Piece Episode 1001

sites to watch anime Fairy Tail

sites to watch anime AnimeDao Attack on Titan Final Season (Dub)