Македонија

Бочварски: Во 2023 ќе имаме комплетно реконструиран патен Коридор 8

“Нашиот Коридор 8, од нашата страна, односно експресниот пат Ранковце- К.Паланка третата лента кон Деве Баир и целосната рехабилитација на постоечкиот пат некаде кон средина на 2023 година треба да ги завршиме овие инфраструктурни објекити со градба, со што ќе имаме комплетно нов Коридор 8, од Скопје до границата со Бугарија. И тоа ќе биде инвестиција од 100 милиони евра.“- рече министерот Благој Бочварски во вестите на Канал 5 телевизија.

“Една од слабостите е тоа што досега работните групи многу често се формирале но после првичните состаноци потоа состаноците и средбите изостанувале, сега целта е да имаме многу поактивни, брзи и ефикасни средби. Секако ова го говорам од тој аспект дека најмалку 4 пати годишно ќе имаат средби овие работни групи кои што разговараат на најразлични теми, еве на темата на железничката инфраструктура, а секако по потреба ќе се среќаваат и почесто со ротација, и во Бугарија но и во Македонија така што од тој аспект сакам да кажам дека уште во средината на овој месец ќе биде првата средба на тие работни групи кои што технички ќе влезат во разработка на сите проекти и постпаките, и ќе ги олесниме процедурите за да отпочне но и да се заврши се она кое што сме го замислиле..“- изјави министерот за транспорт и врски, Бочварски.

GogoAnime | Watch Anime Online - Gogo Anime Real. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

anime website GoGoAnime The Daily Life of the Immortal King 2nd Season

GoGoAnime Dragon Ball (Dub)

GoGoAnime The Rising of the Shield Hero (Dub)

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (Dub) Episode 22

dubbed anime GoGoAnime Dragon Ball Super