June 26, 2022 21:51
Спорт

Борислав Палашев и Магдалена Станковска се апсолутни победници на Stopanska Triogy Triathlon

Сениорот Борислав Палашев од триатлонскиот клуб „Палашев“ од Пазарџик и јуниорката Магдалена Станковска од клубот „Триоги рејсинг“ од Скопје се победници на Stopanska Triogy Triathlon што се одржа во саботата во Скопје. Трката од 750 метри пливање, 19 км возење велосипед и 5 км трчање, Палашев ја заврши за 55:31, а Станковска – 1:04:54.
Вториот триатлон натпревар што се одржува во Скопје, по првиот во 2019 година, во организација на клубот „Триоги рејсинг“ помина во најдобар ред и со пофални зборови за организаторите. Технички организатор на настанот беше Триатлон Федерацијата на Северна Македонија.

Повеќе од 220 учесници од четири земји (Бугарија, Србија, Косово и од Македонија) го направија Скопје повторно град за триатлон. Настанот се одржа во комплексот на СЦ „Борис Трајковски“, а возењето велосипед се реализира на дел од булеварот Илинден.

Ова се најдобрите натпреварувачи на трката:
Мажи
1. Борис Палашев – апсолутен победник
2. место Иван Трпчевски (Триоги рејсинг)
3. место Иво Јован Димоски (Триоги рејсинг)

Жени

1.Магдалена Станковска – апсолутна победничка
2.Анастасија Пејчева – СК „Палашев“ – Пазарџик, Бугарија
3.Лана Гавриловиќ – СК „Сава СМ“ – Сремска Митровица, Србија

Најдобри по категории

Сениори мажи
1.Борислав Палашев – Бугарија
2.Иван Трпчевски – „Триоги рејсинг“
3. Евгениј Поп Ацев – „Софка“

Сениори жени
1. Анастасија Пејчева – „Палашев“, Бугарија
2. Александра Танасоска – „Триоги рејсинг“

Јуниори мажи
1.Иво Јован Димовски – „Триоги рејсинг“
2. Александар Тодоров – СК „Палашев“, Бугарија
3. Димитар Јованоски – 3DISCIPLINES, Струга

Јуниори жени
1.Магдалена Станковска – Триоги рејсинг
2. Лана Гавриловиќ – ТК Сава – Сремска Митровица, Србија
3. Миона Бошковиќ – ТК Сава – Сремска Митровица, Србија
Кадети – момчиња
1.Јосиф Малински – Триоги рејсинг
2. Алексеј Митевски – Вардар 2018
3. Димитрије Пејчиќ – Спортикус триатлон
Кадети – девојчиња
1.Милица Вуковиќ – ТК Сава
2. Александра Личева – 3Extreme – Бугарија
3. Вера Црноглавац, Sporticus triathlon, Србија

Мастерс1 – мажи
1.Ицко Димитриевски, Македонија
2. Мартин Гавриловиќ, Македонија
3. Томислав Боцески, „Софка“, Македонија

Мастерс1 – жени
1.Даниела Камбурова, 3Extreme, Бугарија
2.Јасмина Антиќ, Triology Active Team
3.Љубица Матевска, „Софка“ Скопје
Мастерс 2 – мажи
1.Александар Здравев – Триоги рејсинг
2. Бошко Тодоровски – Triology Active Team
Мастерс 2 – жени
1.Антонија Брезовска, 091RUNCrW, Скопје
2.Дафина Богеска
3.Ана Мирковска Гаврилов
Мастерс3 – мажи
1.Блаже Цонев
Деца 2 – момчиња
1.Красимир Георгиев, СК „Палашев“, Бугарија
2. Марио Брезовски – „Триоги рејсинг“
3. Кристијан Колев, СК „Палашев“
Деца 2 – девојчиња

1. Милица Крупниковиќ – Sporticus triathlon, Србија
2. Деа Ковачева – 3Extreme, Бугарија
3. Дуња Тодовиќ –ТК Сава – Сремска Митровица, Србија
Категоријата Деца 1 беше ревијална и не беа доделени медали.

Штафета

1. Triogy Racing
2. Fit hub
3. Cake SOS

За Триоги рејсинг:
„Триоги Рејсинг“ – Скопје е најдобриот клуб во нашата држава во претходните неколку години. Постои 6 години, има повеќе од 100 члена и 100-ци медали освоени на домашни и на меѓународни натпревари. Ние вложуваме најмногу во развојот на овој спорт кај децата, затоа што сметаме дека само така ќе имаме здрава младина.

За Стопанска банка:
Стопанска банка АД – Скопје е Банка со најдолга традиција на пазарот и како општествено одговорна компанија е долгогодишен поддржувач на спортот во С. Македонија. Поддршката на Триатлонот во Скопје е уникатна можност да се делува директно во развојот на овој актуелен спорт и во градење на нови спортски традиции за Градот и државата.

https://go88.gg/

máy năng lượng mặt trời sunwin sunwin house bradford nhatvip sunwin