Македонија

Боки: Пред вас стои следниот лидер на оваа земја

На крајот од своето неколкучасовно сведочење, првообвинетиот во „Рекет“, Бојан Јовановски-Боки 13, порача дека по завршувањето на процесот планира да се занимава со политика бидејќи е политички затвореник.

„За вас можеби ќе биде банално, некои аналитичари можеби ќе сметаат дека сум полудел, од овој момент кажувам дека пред вас стои следниот лидер на оваа земја и планирам да се занимавам со политика, рече Боки.

Сепак, претходно ја праша судијката дали ќе му гарантираат безбедност по денешниот исказ.

-Јавниот обвинител е должен да земе исказ од обвинет пред да се покрене обвинение, но тоа не беше случај со Рекет. Рускоска се правдаше дека ќе сум глумел дека сум болен па затоа не ме испраша. Па и поранешниот премиер Никола Груевски не беше овбинет за организација на 27април оти не можеше да му биде земен исказ оти е во отсуство. А за мене тоа не беше случај, рече Боки.

Поврзани вести

Еднакви кон сите: Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат своите слободи и права

Igor

Македонец не учествувал во атентатот врз водачот на Кавачкиот клан

Igor

ИВЗ го разреши реисот Сулејмани

Igor