Македонија

Богоев: Со барањето за укинување техничка влада, ВМРО-ДПМНЕ признава дека оваа коалиција спроведува фер избори

„Техничката влада е резултат на преговорите во Прижино, но потребата за неа произлезе од бомбите и од тоа што слушнавме за местење избори, злоупотреба на државен апарат, полиција и слично. Сега кога опозицијата бара да се укине таа, тие свесно или несвесно потврдуваат дека оваа влада и оваа коалиција може да организираат фер и демократски избори“ кажа потпретседателот на СДСМ, Стефан Богоев во „Утрински брифинг“.

Тој додаде дека и ОБСЕ и ОДИХР потврдија дека изминатите изборни процеси, кои беа организирани од оваа владеачка коалиција беа фер и демократски.

„Техничката влада е резултат на преговори и договори меѓу најголемите политички партии и е несериозно ВМРО-ДПМНЕ самоиницијативно да ја укинува. Не дојдовме така до неа, па така да ја елиминираме“ кажа Богоев.

Тој додаде дека сите измени на Изборниот законик или Законот за влада, што се во насока на организација на изборен процес, мора да се прават со широк консензус, од сите политички партии и граѓанскиот сектор.

„Кога се разговара за промена на изборите сите имаат интерес да учествуваат во креирањето на измените. Ова е широк процес, кој не може вака дилетантски да се изведе“ кажа Богоев.

https://animeheaven1.com/. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

That Time I Got Reincarnated as a Slime (Dub)

Mieruko-chan Episode 12

animes online AnimeHeaven To Your Eternity

anime website The Daily Life of the Immortal King 2nd Season

AnimeHeaven That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Part 2 Episode 3