June 14, 2021 08:35
Скопје

Богдановиќ: Ќе се бориме да не биде изгубена битката за просторот кај „Треска“ и спроти „Холидеј ин“

„Ние ќе се бориме да не биде изгубена битката за градење на просторот на „Треска“ и спроти „Холидеј ин“, изјави градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ за емисијата „360“.

Според него, сите институции треба да се вклучат во решевање на проблемите со ДУП-от спроти „Холидеј ин“ и на просторот на поранешната фабрика „Треска“.

„Вие имате донесени планови од претходно, кои што биле спротивни и донесени после донесен Генерален урбанистички план, со параметри од стар урбанистички план и гледате дека никој не покренува ништо. Само има најави, а се стои. Општината е последната нешто што може да направи, но таа барем прави. Јас не можам да направам чекор, со кој ќе ја заглавам општината. Ќе ги исцрпиме сите правни механизми, а кога ќе ги исцрпиме ќе дадам конечен договор“, вели Богдановиќ.

AnimeFreak animefreaks website: Watch Black Clover (Dub) Episode 29

WCOStream wcostream we bare bears: Dr. Stone (Dub) (https://wcostream.cc/m/KrxW) Episode 24