Скопје

Беџети не знае колку точно дивоградби има на Матка – вели ќе ги руши, но не знае кога

Дивите платформи и куќи на Матка и во блиска иднина никој нема да ги руши, но она што може да се сруши е опасната карпа над браната тешка околу 20 тона за која денеска предупреди Центарот за управување со кризи.

Градоначалникот на Сарај,Блерим Беџети во чија надлежност е Матка во одговор на новинарско прашање посочи дека во општината се уште има дивоградби и оти продолжуваат со нивно рушење. Тој не наведе колкава е бројката на дивоградбите, бидејќи, како што рече, уште не ги решиле сите актуелни барања за легализација.

– Секако дека има. Со самиот чин дека Владата го продолжи рокот бидејќи општините не постигнаа да ги решат сите барања од првичниот закон и дополнително новото законско решение има и во Сарај и ќе постапиме согласно законските прописи бидејќи и не гледам друга алтернатива. Немаме точна бројка. Не можам да дадам точна бројка бидејќи не сме ги решиле актуелните и не можам да дадам точна бројка бидејќи и од актуелните се случува да ги одбиеме оние не ги исполнуваат условите од различни причини и ние не ќе можеме да оспориме и со новото законско решение да поднесуваат, но барање кај што претпоставувам пак истото, но бројката варира. Ние и досега сме рушеле и ќе рушиме. И затоа се одбиени, рече Беџети при пуштањето во употреба на патниот правец 1 до паркот во Сарај.

Одговарајќи на новинарско прашање, Беџети истакна дека имаат доволен буџет за рушење на дивоградбите, но не прецизира бројка.

– Токму тоа зошто немаат законска основа и се одбиени од страна на општината. Тоа е веќе во друга фаза. Секоја странка во матичната општина можете да се жалите до Министерството за транспорт, па да се врати во општината, па пак во Министерството, па во управна постапка итн. не е во моја надлежност да предвидам колку ќе траат понатамошните постапки. Доволен е буџетот на општината, наведе Беџети.

https://aniwatch1.com/. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

anime website One Piece (Dub)

english dubbed anime To Your Eternity

Attack on Titan Season 3

sites to watch anime AniWatch Black Clover (Dub)

anime websites AniWatch Gintama