November 28, 2021 07:25
Македонија

Бесплатна телефонска линија за пријавување на повреди на избирачкото право

Во канцеларијата на Народниoт правобранител во недела ( 17 октомври ) на денот на одржувањето на првиот круг од локалните избори во периодот од 7:00 до 19:00 часот ќе функционира беслатната телефонска линија: 0800-54321, на којашто граѓаните ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право.

Отворени за граѓаните ќе бидат сите седум канцеларии на Народниот правобранител во: Скопје, Битола, Кичево, Куманово, Струмица, Тетово и Штип, со цел да им се помогне во остварувањето и заштитата на нивните избирачки права. Покрај на бесплатната линија, граѓаните ќе можат за заштита на своите права да се јават и на следниве телефонски броеви: Тетово: 044 344-082, Струмица: 034 329- 996, Кичево: 045 228-586, Битола: 047 242-310, Штип: 032 389-701 и Куманово: 031 431-488.

„Народниот правобранител, правата на граѓаните ќе ги штити со преземање на итни мерки за ефективно постапување од странa на надлежните органи во изборниот процес и другите институции кои се должни да им обезбедат заштита на нивните загарантирани права“, велат од Канцеларијата на Народниот правобранител.

Website https://animepahe.cc: Watch Food Wars! The Second Plate (Dub) animepahe Episode 13 anime websites

WCOStream Watch english anime Online in HD for FREE

Anime Twist - Watch anime online, English anime onlineAnime Twist - HD anime for free | TwistMoe

Website https://4anime.biz: Watch Gall Force 3: Stardust War (Dub) 4anime Episode Full 4anime hunter x hunter

Website https://animeheaven.pro: Watch Touhou Gensou Mangekyou: The Memories of Phantasm animeheaven Episode 14 attack on titan anime heaven