January 29, 2022 08:29
Македонија

Берово доби улица со името на пожарникарот Жан Кофол

На седница на Советот на општина Берово едногласно беше поддржана иницијативата за именување на улица според пожарникарот Жан Кофол, кој учествуваше во гаснењето на пожарите во Малешевијата, но кој за жал, кратко потоа почина во сообраќајна несреќа.

Така, улицата која досега беше нумерирана со број 20, ќе го носи неговото име, во спомен на младиот човек кој учествуваше во спасот на целиот реон.

-Младиот пожарникар беше дел од групата пожарникари од Словенија кои помогнаа во сузбивањето на огнената стихија во Берово и Пехчево. Општината во негова чест отпочна постапка за преименување на улицата „20″ во улица „Жан Кофол” што на денешната седница на Советот наиде на едногласна поддршка од советниците – рече градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски.

Кофол почина на само еден ден пред да наполни 20 години.

watch subbed anime. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

My Hero Academia Season 5 (Dub) Episode 17

english anime 4Anime Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train

watch anime Attack on Titan Season 2

watch anime free 4Anime My Hero Academia Season 5 (Dub)

One Piece