October 17, 2019 08:07
Скопје

Без струја повеќе делови на Скопје

Од „ЕВН Македонија“ информираат дека без електрична енергија ќе останат делови на Илинден, Кисела Вода, Центар, Сопиште, Чучер Сандево и Ѓорче Петров.

– од 4 до 6 часот корисниците од населбите Илинден, Марино и Бела Земја, како и објектот на Белви (општина Илинден);
– во периодот од 8.30 до 12.30 часот корисниците од улицата Ефтим Спространов од бр. 30 до бр. 42, како и дуќаните лоцирани на крстосница меѓу улиците Трајко Иванов и Ефтим Спространов (општина Кисела Вода);
– од 8.30 до 13.30 часот корисниците од улиците Жил Верн и Есенинова, како и дел од корисниците од улицата Балканска (општина Кисела Вода);
– во периодот од 8.30 до 14.30 часот корисниците од улиците Караорман и Ганчо Хаџи Панзов (општина Центар);
– од 8.30 до 15 часот корисниците од улиците број 7 и 9 во село Горно Соње, како и дел од корисниците лоцирани на улиците блиски до нив (општина Сопиште);
– во периодот од 9 до 14 часот корисниците од населбите Голиево и Горно Оризари, објектите на пречистителната станица „Бразда“ и работилница „Златомир“ (општина Чучер Сандево), како и дел од корисниците од улицата 95 во село Волково (општина Ѓорче Петров);
– од 10 до 15 часот објектите на ресторантот „Опатија“ и билетарницата кај стадионот, како и дел од корисниците лоцирани кај стадионот (општина Центар);
– во периодот од 10.05 до 14 часот објектите на „Волво“, „Суташ“ и „ДМ транс“ (општина Илинден).

Нови вести

Изградбата на новиот паркинг во Ново Лисиче во завршна фаза

Valentina

Општина Бутел преку работилници за меѓуетнички соживот

Valentina

Жителите на Центар му ги предочија проблемите со кои се соочуваат на градоначалникот Богдановиќ

Valentina