August 15, 2020 05:02
Магазин

Безконтактна испорака на автомобил во време на глобална пандемија

Пандемијата со Covid-19 тешко се одрази на автомобилската индустрија.Во Кина најтешко се одрази, тамошните автомобилски компании уште од февруари се обидуват да најдат начини да допрат до потенцијалните купувачи.

Затоа Geely Auto, откако продажните автосалони останаа без продавачи и без посетители, реши да почне сопствена услуга за онлајн продажба која им овозможува на купувачите не само да го одберат своето возило, туку и да им биде испорачано на домашна адреса – од тест-возење до продажба – ако се одлучат да го купат.

На овој начин велат дека продале повеќе од 10.000 возила, а дополнителни 110.000 потенцијални клиенти веќе  се регистрирале.