December 2, 2022 09:44
Свет

Бајден ги поздрави американските Евреи со празникот Јом-Кипур 

 Американскиот претседател Џо Бајден  на еврејската заедница во САД и го честиташе празникот Јом-Кипур. 

-На овај најсвет ден Евреите се собираат заедно за да постат, размислуваат и се покајат. Да извлечат поука од своите постапки во изминатата година, да побараат прочка и да земат на себе одговорност да станат подобри во следната година, се вели во соопштението на Бајден. 

-На овој Јом-Кипур нашите срца се со сите Американци кои се најдоа на патот на ураганот Ијан, посебно со тие чии синагоги се затворени и кои ќе треба да ја поминат празничната трпеза без најблиските до себе 

Бајден ги повика Американците на овој ден не само да се посветат на искупување и прочистување од сторените гревови, туку и да ја отстранат разединетоста во земјата и во светот.