June 28, 2022 07:41
Свет

Башага и неговите министри го напуштија Триполи

Ривалската влада на Либија  објави дека го напушта главниот град Триполи, неколку часа по нејзиното пристигнување таму за да почне со работа, што предизвика тешки борби меѓу спротивставените милиции.

Фати Башага, кој беше именуван за премиер во февруари од парламентот во источниот град Тобрук, и неговите министри „го напуштија Триполи за да ја зачуваат безбедноста и безбедноста на граѓаните”, се наведува во соопштението од кабинетот на Башага.

Башага се обидува да ги преземе владините институции во Триполи, но премиерот Абдулхамид Дбеибах инсистира на тоа дека власта ќе ја отстапи само на избраниот наследник.

https://go88.gg/

cách tải game sunwin sunwin ăn gì ngon sunwin homepage