October 30, 2020 08:25
Свет

Балтичките земји со санкции за 100 белоруски официјални лица

Балтичките земји подготвиле список со околу 100 белоруски службеници кои ќе бидат санкционирани, јави Тасс.

– Договорот меѓу Литванија, Летонија и Естонија е постигнат вчера, изјави министерот за надворешни работи на Литванија, Едгарс Ринкевич.

Во интервју за националното радио, тој рече дека во списокот има луѓе поврзани со насилство во Белорусија.

Министерот додаде дека санкциите ќе бидат објавени во наредните денови. Меѓу нив ќе има забрана за влез во трите балтички држави.