August 4, 2020 04:34
Магазин

Балашевиќ по инфарктот со видео им се обрати на фановите: Се надевам дека ќе продолжам каде што застанав

Легендарниот кантавтор од Нови Сад и една од најголемите музички sвезди во поранешна Југославија, Ѓорѓе Балашевиќ им се обрати на фановите преку Фејсбук во 12-минутен видео клип.

Тој неодамна мораше да ги откаже концертите поради ненадејната хоспитализација. Медиумите објавија дека тој имал срцев удар и му биле вградени стентови.

Медиумите обично претеруваат, но овој па не е така. Бев во болница четири дена, немав операциј на отворено срце, малку ме дотераа. Тие лекарите секогаш нешто вадат, ноовој пат прв пат ми ставија нешто, четири стентчиња. Не ме прашувајте дали сум во ред, затоа што никогаш повеќе нема да бидам добро, но се надевам дека ќе можам да продолжам таму каде што сум заминал и дека нема да ја добијам улицата во Нови Сад, се пошегува тој на своја сметка

🙂

Posted by Beba Balasevic on Понеделник, 09 декември 2019

Novosadski kantautor Đorđe Balašević, jedna od najpoznatijih glazbenih zvijezda u državama nastalima nakon raspada bivše Jugoslavije, obratio se svojim obožavateljima preko Facebooka u 12-minutnoj snimci.
On je nedavno morao otkazati koncerte zbog iznenadne hospitalizacije. Mediji su izvijestili da je imao srčani udar te da su mu ugrađeni stentovi.
– Nemojte me pitati jesam li dobro, jer neću više nikad biti dobro, ali nadam se da ću moći nastaviti tamo gdje sam stao i da neću dobiti ulicu u Novom Sadu, našalio se na svoj račun.