February 23, 2020 12:55
Македонија

Ајде Мицкоски не бегај од јавноста излези и одговори на прашањата, има ли тајни средби и со кого?

Соопштение за јавност – реакција на соопштение за јавност на ВМРО-ДПМНЕ.

 

„ Тајкнуните за кои се водат серија на предмети пред правосудните органи се создадени од режимот на Никола Груевски.

Лицата што се снимките се блиски до ВМРО-ДПМНЕ.

Медиумот каде што излегуваат снимките имаат линкови со ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски.

Лично Мицкоски призна дека се среќавал со еден од обвинетите во случајот Рекет, споменатиот Зоран Кичеец.

Затоа, наместо да се крие зад лажни вести Мицковски треба да излезе пред граѓаните и да одговори со кого се гледал и зошто:

  • Дали се сретнал со Никола Груевски во Будимпешта и зошто?
  • Дали се сретнал со итлајанскиот новинар? Дали и што му дал?
  • Дали се среќавал и со други лица во Словенија и со која цел?

Јавноста очекува одговори.

ВМРО-ДПМНЕ не ја промени својата режимска матрица. Останува посветена единствено на одбрана на криминалот на режимот и фабрикување лажни вести.

Ништо повеќе.“