December 6, 2019 11:13
Економија

АХВ со нов правилник за промет на храна од животинско потекло

Во Стопанската комора на Македонија денеска ќе се одржи прес-конференција на тема: Дефинирање на условите за ставање во промет на храната од животинско потекло наменета за директно снабдување до крајните потрошувачи од страна на производителите согласно новиот правилник на АХВ.

Како што соопштија од Стопанската комора, на прес-конференцијата најавено е присуството на Ванчо Новоселски – в.д. раководител на Секторот за инспекциски надзор во Агенцијата за храна и ветеринарство, претставници на АХВ, претставници од работната група која учествуваше во изработката на новиот правилник, и Јован Дабевски од компанијата „Трница” ДОО.

Нови вести

Информации за условите за „Купи куќа, купи стан” на едно место

Igor

Екоцентар 97: Огласените количини опасен отпад во кругот на АД ОХИС базирани на информации стари над 20 години

Valentina

Ангеловска:Амандманите да се предлагаат анонимно – битна е содржината, не политичката партија

Valentina