August 25, 2019 09:26
Скопје

Атлетски митинг за рекреативци на Градскиот стадион

На Градскиот стадион во Скопје в сабота ќе се одржи третиот аматерски атлетски митинг Скопје 2019.

Овој атлетски митинг е наменет за сите оние кои го сакаат трчањето, рекреативно се занимаваат со трчање и спорт, се подготвуваат за Скопскиот маратон или, пак, сакаат да ги проверат своите можности и брзина во некоја од предвидените дисциплини.

На аматерскиот митинг учесниците ќе можат да се натпреваруваат во дисциплините на 100 метри, 400, штафета 4 по 400, една милја (1600 метри), 5000, 10000 метри и скок во далечина. Секој заинтересиран може да се пријави за учество на митингот преку веб-страницата www.prvdovrv.mk.

Атлетскиот митинг ќе трае од 10 до 16 часот и е отворен за сите заинтересирани кои сакаат да учествуваат.

Атлетскиот митинг за рекреативци е во организација на здружението за спорт и рекреација „Прв до врв“ во соработка со Атлетската федерација на Македонија и Градот Скопје.

Нови вести

Повеќе концерти во рамки на „Културно лето” во Општина Кисела Вода

zane

Александар Ѓорѓевски: Градиме по план, продолжува реконструкцијата на клучни сообраќајници во Ѓорче Петров

zane

Царовска: Гази Баба ќе добие нова градинка, го зголемуваме опфатот на деца во градинките

zane