January 20, 2022 23:32

Асоцијацијата за организација на настани незадоволна од петтиот пакет мерки

Valentina

Членките на Асоцијацијата ИВАП кои се директно вклучени во организацијата на настани не се задоволни од петтиот пакет економски мерки што вчера го презентираше Владата.

Мерката 11 од овој пакет која е наменета токму за овој сектор, според Асоцијацијата, не е воопшто помош, ниту пак може да помогне во надминувањето на сегашната состојба во која се наоѓа оваа индустрија.

– Во мерката 11 која е наменета за нашиот сектор, се предвидени средства за организација на настани за реализација на проекти од исклучителен јавен и државен интерес, мерка што не претставува помош, туку реализација на програма и активности на Владата за 2021. Нејасно е кои се тие проекти од државен интерес, по кои критериуми ќе се одбираат проектите? Дали помош ќе добијат сите или само одбраните? За кој период се однесуваат?, прашуваат од Асоцијацијата.

Во денешната реакција, Асоцијацијата потсетува дека настаните биле први забранети како мерка за спречување на ширењето на пандемијата. Точно цела година, велат од Асоцијацијата, се соочуваме со предизвик како да опстанеме и да ги одржиме во живот нашите фирми.

– Во периодот што следи, ќе ги дефинираме нашите следни чекори и ставови и ќе реагираме соодветно се со цел да ја спасиме нашата индустрија, велат од Асоцијацијата.

GogoAnime | Watch Anime Online - Gogo Anime Real. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

english anime GoGoAnime Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Part 2

My Hero Academia (Dub) Episode 12

GoGoAnime Fairy Tail (Dub)

sites to watch anime How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom

anime stream Attack on Titan Season 3 (Dub)