January 29, 2022 09:00
Македонија

Арсовски: Државата ги следи состојбите, да не се создава паника со најави за високи поскапувања

Не треба да се создава паника со најави за високи поскапувања, рече портпаролот на Владата Душко Арсовски, одговарајќи на новинарско прашање дали државата ќе го запре поскапувањето по примерот на српската влада која ги замрзна цените на основните прехранбени производи на 60 дена.

-Постојат механизми, Владата ги уверува граѓаните, како и стопанствениците, дека и натаму ќе продолжи да биде партнер со сите засегнати страни за соодветно да се реагира на секој предизвик. Државата ги следи состојбите во сите сектори во економијата, вклучително и во преработувачката и прехранбената индустрија. Владата е во постојан отворен дијалог со сите засегнати страни на стопанството. Една таква комуникација се одвива преку Платформата за социјално-економски дијалог која ги опфаќа социјалните партнери и четирите најголеми комори, преку која се одржуваат редовни состаноци и тој не е прекинат, рече Арсовски на редовната прес-конференција на која беа соопштени владините одлуки од вчерашната и денешната седница.

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

Fairy Tail (Dub) Episode 166

Attack on Titan Season 3

watch anime dub WONDER EGG PRIORITY

stream anime online AnimeDao Attack on Titan Season 3

Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai