Скопје

Арсовска продолжува проекти на претходниот градоначалник, нема реализирано ниту еден свој

Изјава за медиуми на Љубица Јанчева, координаторка на советничката група на СДСМ во Советот на Град Скопје

 
Во првите два и пол месеци од мандатот, Данела Арсовска нема ниту еден проект во интерес на граѓаните на Град Скопје.
Нејзината најава дека ќе реконструира булевари и улици во градот, всушност е продолжување на проект на претходната градска администрација.
Речиси за сите улици и булевари кои ќе се реконструираат веќе се изготвени проектни документации од претходното раководство, а за улицата „Радишанска” избран е и изведувач на градежните работи.
Добро е што Арсовска ги продолжува проектите на претходниот градоначалник и ја охрабруваме исто вака да постапи и со проектот Бас рапид Транзит кој го прекина иако за него средствата веќе беа обезбедени.
Данела Арсовска нема реализирано ниту еден свој проект а веќе наближуваат 82 дена од мандатот, период во кој таа ветуваше дека ќе реализира 15 проекти.
Се што видоа граѓаните на Скопје од Арсовска во овој период е неработење, прекинување проекти, партизација на администрацијата и бегање од одговорност.
Тоа е нечесен и неодговорен однос кон граѓаните кои и дадоа доверба на Арсовска.
Арсовска треба да решава проблеми и да реализира проекти, а не да бара оправдувања за неработењето и да се иззема од одговорност.

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

AnimeDao How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom Episode 13

sites to watch anime AnimeDao Naruto: Shippuden

Dragon Ball Z (Dub) Episode 285

watch subbed anime Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time

My Hero Academia Season 2