Скопје

Арсовска оствари средба со Делегацијата на амбасадата на Франција

Градоначалничката Арсовска денеска оствари средба со Шефот на Делегација на Франција во Скопје, амбасадорот Сирил Бомгартнер и директорот на Регионалната Канцеларија на Француската агенција за развој, Доминик Ортберг. На средбата присуствуваа и аташе за соработка Жулие Маравал и Камил Имберт, одговорна за проектот Smart Cities во Регионалната канцеларија на Француската агенција за развој.

На средбата се зборуваше за предизвиците кои го очекуваат Градот Скопје и за приоритетите на новото градско раководство во наредните четири години со цел креирање на подобар квалитет на живот за граѓаните, но и исполнување на сите проекти предвидени во програмата на Град Скопје.

 

Арсовска потенцираше дека како еден од поважните проекти кои се предвидени за реализација во наредните четири години е целосната дигитализација на Градот Скопје, со цел брзо и ефикасно решавање на проблемите кои ги засегаат граѓаните на ниво на градот.

Амбасадорот Бомгартнер посака успешна работа и проширување и продлабочување на соработката помеѓу Градот Скопје и Амбасадата на Франција во Скопје. Тој додаде дека се надеваат дека Град Скопје ќе продолжи да се развива во насока да стане почист и поеколошки град, град кој нуди подобри услуги и се стреми да прерасне во дигитален град.

AnimeFreak - Watch Anime Online for Free. Subbed & Dubbed. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

watch anime online Record of Ragnarok

dubbed anime AnimeFreak How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom

AnimeFreak My Dress-Up Darling

anime online Fairy Tail (Dub)

Naruto Episode 220