June 25, 2022 23:06
Македонија

Арсовска и ВМРО-ДПМНЕ спротивно на закон поставиле Генерален секретар на Град Скопје

Градоначалничката Данела Арсовска и ВМРО-ДПМНЕ го именувале за секретар на Град Скопје, Ѓоко Велковски актуелен советник во општина Чаир од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.
Ова освен што е неетички, туку е и спротивно на член 44 од Законот за спречување на корупција и судир на интереси, се вели во реакцијата на СДСМ.
Надлежните ограни се веќе известени и овој случај мора да има разрешница.
Арсовска одново докажа дека освен груба партизација на Град Скопје ништо друго и не прави.
Одамна е јасно дека Арсовска е најнеуспешниот градоначалник на Град Скопје.

 

https://go88.gg/

https://sunwin.fan/