November 29, 2022 04:59
Скопје

Арсовска во текот на денот ќе ги објави новите директори на јавните претпријатија

Градоначалничката на Скопје Данела Арсовска на денешната прес-конференција по извршениот увид на градежните активности на улица „Димо Хаџи Димов”, најави дека во текот на денот ќе ги објави имињата на новите директори на јавните претпријатија.

– Постапката е завршена, ќе бидете соодветно информирани, рече Арсовска во одговор на новинарско прашање до каде е постапката за назначување нови директори, а за тоа кога би биле објавени имињата на новите директори, рече оти тоа ќе биде наскоро, во текот на денот.

Голем дел од јавните претпријатија во Град Скопје во изминатиот период останаа без директори, бидејќи директорите кои беа од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, ги напуштија своите функции.

Оставки прво поднесоа директорите на ЈП „Градски паркинг” Бојан Христовски и на депонијата „Дрисла” Јане Мицевски. Потоа оставки поднесоа и директорот на ЈП „Улици и патишта” Борис Настов, на „Лајка” Воислав Димитровски и на ЈП „Паркови Зеленило” Ангеле Сотировски.