January 24, 2022 20:17
Хроника

Апелациски суд: Постапено е согласно законот по жалбата на оштетените штедачи на Еуростандард банка

Апелацискиот суд Скопје постапува согласно законот и Судскиот деловник, каде на јасен начин е регулиран начинот на заведување, предавање и постапување на судските предмети, соопштија утрово од Апелација по обвинувањата за брзото постапување по предметот ТСЖ.бр.1554/21 оформен по жалбата на група доверители на Еуростандард банка.

-Согласно чл. 175 ст.2 од Судскиот деловник, предметите од итна природа веднаш се заведуваат и преку автоматизираниот компјутерски систем за управување со судските предметим веднаш се распределуваат на судиите. Судијата известител согласно чл. 182 ст.1 од Судскиот деловник, постапува по предметите според редот на приемот, освен во итни или други оправдани случаи, појаснуваат од судот.

Во конкретниот случај, велат од Апелација, советот на овој суд при одлучување по предметот ТСЖ.бр.1554/2021, кој е од итен карактер, постапил согласно член 182 ст.5 од Судскиот деловник, во кој е предвиден начинот на првенствено земање на овој вид предмети во работа.

dubbed anime. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX Naruto: Shippuden Episode 496

animeflix website My Hero Academia Season 4

ANIMEFLIX Mother of the Goddess’ Dormitory

english anime ANIMEFLIX JUJUTSU KAISEN (Dub)

animes online ANIMEFLIX Higehiro: After Being Rejected, I Shaved and Took in a High School Runaway