March 3, 2021 22:07
Култура

„Антологија на млади поети од Северна Македонија” објавена во Грција

Електронската книга „Антологија на млади поети од Северна Македонија” (https://www.kobo.com/gr/en/ebook/anthology-of-young-poets-from-north-macedonia) е објавена во Грција.

Книгата која е дел од популарната серија „Антологии на млади поети”, содржи песни од 13 поети од современата македонска поетска сцена, од кои некои првпат се јавуваат токму во неа.

Изданието е билингвално, стои во описот на антологијата на англиски јазик. Составувач м-р Ѓоко Здравески е антологичар на изданието, а поезијата од младите поети од Северна Македонија беше препејана од Елени Катсиоли.

Проектот „Млади поети” е на издавачот од Атина vakxikon.gr.

Watch How Not to Summon a Demon Lord Episode 10 at AnimePlanet anime planet one punch man

Hero Return Episode 12 at ANIMEFLIX neon genesis evangelion animeflix