January 21, 2022 21:25
Економија

Американските технолошки гиганти треба да земат дел од расходите за изградба на европските телекомуникациски мрежи

Американските технолошки гиганти треба да земат дел од расходите за изградба на европските телекомуникациски мрежи бидејќи голем дел од сообраќајот се должи на нив, соопштија извршните директори на Дојче Телеком, Водафон и 11 други големи европски телекоми. Меѓу нив се и Виваком, австриската А1 и норвешката Теленор.

Повикот е во момент телеком на Стариот континент се подготвува за огромни средства во 5G мрежата и справување со се поголемиот сообраќај. Лани нвестициите беа 52,5 милијарди евра, што е рекордно во изминатите шест години.

„Голем и се поголем дел од сообраќајот е генериран од големите технолошки платформи, кои исто така имаат корист од тоа. Сепак, ова бара продолжување и значителни инвестиции во мрежите, нагласуваат директорите. Тој модел може да е одржлив само ако и големите технолошки платформи продонесат праведно за мрежните расходи”. Директорите не споменуваат кои компании но извори за западни медиуми наведуваат дека станува збор најмногу за Нетфликс, ЈуТјуб (Гугл-Алфабет) и Фејсбук.

dubbed anime. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

aniwatch That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 (Dub)

AniWatch Your Lie in April

JUJUTSU KAISEN (Dub)

AniWatch My Hero Academia Season 5 Episode 16

One-Punch Man Episode 8