September 29, 2020 08:11
Македонија

Американскиот Центар за јавно здравје: Не патувајте во Македонија, ризикот од Kовид-19 е голем

Американскиот центар за јавно здравје ги предупредува државјаните на САД да избегнуваат патување во Македонија.

Македонија е во најризичната категорија на држави поради што им се препорачува на американските државјани да ги откажат или одложат своите патувања.

Центарот предупредува дека ризикот да се заразат од ковид-19 во Македонија е многу висок, а доколку им е потребна медицинска помош и третман ресурсите се лимитирани.