September 19, 2019 13:04
Македонија

Алијансата за Албанците до Спасовски и Нухиу: Кој е инспекторот што продава дрога?

Алијансата за Албанците изрази загриженост поради недостиг на информации од страна на МВР, а во врска со случајот со автомобилот на инспектор со кој се превезувале наркотични средства.

„Дури и по повеќе од една недела, надлежните органи не даваат појаснувања какви правни мерки се преземени од страна на внатрешната контрола во рамките на МВР во врска со споменатиот случај. Кој е инспекторот чие што возила го користеле за транспорт и продажба на наркотици и какви мерки беа преземени против него како припадник на МВР? Алијансата за Албанците перманетно ги осудува ваквите случаи и бара одговорност од органите на редот и обвинителството, но јавноста сè уште нема добиено никакво службено објаснување.

Нашите дилеми и сомневања се засноваат на фактот дека недостатокот на транспарентност во овој случај е резултат на политичкиот притисок од страна на ДУИ, засновано врз неофицијални извештаи пласирани во медиумите дека возилото со кое се превезулаве и продавале наркотиците е во сопственост на партиски функционер на ДУИ од Гостивар.

Бараме од министерот Оливер Спасовски и зам.министерот Агим Нухиу одговорат какви мерки се преземени од страна на Министерството кон нивниот припадник и во која фаза на постапка се наоѓа соодветниот предмет?“, велат од Алијансата преку соопштение.

Нови вести

Прекини во сообраќајот кај Пресека поради минирање

zane

Жителите на Лабуништа утре повторно на протест за затворање на каменоломите

Valentina

Мицкоски, дали Орце Камчев преку негови фирми ја финансирал кампања на ВМРО-ДПМНЕ

Valentina