April 20, 2021 19:12
Свет

Алербергер: Една третина од Австриците се заразиле со Ковид-19

Директорот на Агецијата за здравство и безбедност на храната (АГЕС), Франц Алербергер изјави дека 30 проценти од населението во Австрија било заразено со Ковид-19.

Тој своите тврдења ги заснова на податоците од студијата спроведена во Ишгл, каде пред една година беше главното жариште на Ковид-19 во Австрија.

– Според податоците од студијата може да се дојде до заклучок дека нешто повече од три милиони Австријци се инфицирале со Ковид-19, посочи Алербергер.

Податоците за бројот на инфицирани лица е важно за ппостигнување на колективен имунитет, за што е потребно најмалку од 50 до 60 проценти од населението да се стекне со имунитет, што би овозможило нормален живот.

Вакцинацијата во Австрија побавно се спроведува од планираното, а една од причините се и проблемите во испораката на вакцините.

AnimeHeaven one piece anime heaven: Watch Hunter x Hunter Episode 144 (https://animeheaven.pro/m/LDJ/ep-144)

AnimeFreak my hero academia animefreak: Watch My Hero Academia 2 Episode 25 (https://animefreak.ws/m/e8Lv/ep-25)