December 16, 2019 09:24
Македонија

Алексовски призна дека лобирал за судии под директива на ВМРО-ДПМНЕ

Љупчо Алексовски, претседател на ФРОДЕМ, претходно член на ВМРО-ДПМНЕ, во вечерашната Топ Тема призна дека по партиска наредба лобирал за избор на судии.

-Јас сум член на ВМРО-ДПМНЕ од основањето. Кога зборуваме за судството занете дека таму има внатресудски избори. Многу пати сум имал насоки од партијата да делувам во судови, одредени судии да гласаат за човек да стане член на судски совет. Еве сега, прва прилика јавно кажувам. Сум лобиирал под одредени ингеренции на партијата, што е спротивно на сите правни норми, вели Алексовски.

Нови вести

„100 години од раѓањето на академик Ѓорѓи Филиповски” по повод 72 години ФЗНХ

Igor

ВМРО-ДПМНЕ: Не постои човек или бизнис сектор кој не е излажан од СДСМ

Igor

Владата денеска во Куманово ќе ја одржи редовната 171 седница 

Igor