October 15, 2019 11:12
Балкан

Албанските деца учат дека Косово е Србија (Видео)

Во албанските учебници по географија за основно училиште на Косово, Република Косово е претставена како дел од државата Србија, пренесува „Спутник“ цитирајќи ја телевизијата „Клан Косова“.

Оваа грешка предизвика вистинска бура во Косово, а поединци отидоа дотаму што заклуќчиле дека на овој начин е доведен во прашање и суверенитетот на државата Косово.

Како што пишуваат албанските медиуми, ова е своевиден скандал, а со оглед на тоа дека ова не се единствените грешки во учебниците од овој вид, некои наставници се обратиле до Министерството за образование.

Нови вести

Пожар во бегалски камп на Самос, се евакуираат мигрантите

zane

Заменик градоначалникот на Белград бркан по „Кнез Михајлова” од активисти на опозицијата

Igor

Курти: Српска листа не е српската заедница

Igor