September 24, 2021 21:36
Македонија

Азманов купи акции во Реплек во вредност од 2,5 милиони евра

Бизнисменот Зоран Азманов сопственик на компанијата Настел купи 5,9 отсто од акции од Реплек во вредност од 2,5 милиони евра.

Друштвото објави денеска дека сега Настел поседува над 5 отсто од обичните акции односно дека компанијата Настел ДООЕЛ Скопје се стекнала со вкупно 1.543 обични акции или 5,95 отсто.

Минатата недела на берза поминаа две блок трансакции со акции на Реплек. Во првата, од 14 јули истргувани се 1.000 акции, а купувачот за сите плати 100 милиони денари односно 100.000 денари по акција. На 16 јули помина блок трансакција од 500 акции за 101.000 денари за една, или вкупно 50,5 милиони денари. Вкупно акциите вредат речиси 2,5 милиони евра.

Со дополнителните акции кои ги поседува над овие 1.500 акции, впрочем тој платил повеќе од 2,5 милиони евра за да влезе во ова друштво.

AnimeFLV - Ver Anime, Ver Anime Online Sub Español en HD

AnimeBee Watch anime online, English anime online HD

GoGoAnime: Elf Princess Rane (Dub) anime episode 2 online free at https://gogoanime.be anime gogo

Website https://animefreak.ws: Watch Actors: Songs Connection animefreak Episode 12 animefreak dragon ball

Reddit: https://www.reddit.com/user/gogoanimebe

Producthunt: https://www.producthunt.com/@kissanimemx