October 20, 2020 13:16
Македонија

Аеродром и Центар со најмногу позитивни на короновирусот во Скопје

Во Скопје во моментов има  564 активни случаи на Ковид 19, откако од 186 новозаболени во земјава, 56 се од Скопје, покажува статистиката на министерството за здравство.

По Скопје, најмногу заболени има во Куманово – активни 215 со денешните 16, па Тетово со 134 активни и десет новозаболени во изминативе 24 часа.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 52

• Гази Баба – 75

• Аеродром – 83

• Карпош – 71

• Центар – 82

• Кисела Вода – 52

• Ѓорче Петров – 28

• Бутел – 33

• Шуто Оризари – 14

• Студеничани – 9

• Сарај – 17

• Арачиново – 9

• Илинден – 12

• Сопиште – 2

• Чучер Сандево – 3

• Петровец – 6

• Зелениково – 2

• Странец – 7

• Нераспределен-7