June 14, 2021 08:47
Скопје

Аеробик, Јога, Фудбал – Денеска вежбаме на отворено на четири локации

Ве покануваме да ни се придружите да вежбаме на отворено – денеска со почеток во 18 часот, кај Школката во Градски парк, во паркот зад „Три Бисери“ во Аеродром, во паркот во Ѓорче Петров и во паркот во Чаир, заедно со тим од стручни лица од Факултетот за физичко образование, спорт и здравје ќе вежбаме според следниот распоред:

КАЈ ШКОЛКА, ГРАДСКИ ПАРК:

  • моторика
  • гимнастика
  • аеробик
  • бокс

ВО ПАРКОТ ЗАД „ТРИ БИСЕРИ“:

  • јога

ВО ПАРКОТ ВО ЃОРЧЕ ПЕТРОВ:

  • аеробик / пилатес
  • моторика
  • голф

ВО ПАРКОТ ВО ЧАИР:

  • фудбал
  • моторика

Можноста граѓаните бесплатно да вежбаат и да се рекреираат на отворено е дел од проектот „Скопје вежба“ кој го спроведува Град Скопје во соработка со Факултетот за физичко образование, спорт и здравје. Проектот има цел да им помогне на граѓаните да го подобрат своето здравје и да ја одржат физичката форма.

Почнувајќи од денеска, 17 мај, па во наредните три месеци, скопјани ќе имаат можност да вежбаат и да се рекреираат на отворено секој работен ден, по 18 часот, на различни локации на јавните површини и парковите во Скопје. Ќе се вежба аеробик, фитнес, пилатес, зумба, спортска јога, атлетика и друго.

За дневниот распоред на вежби и локации во текот на месеците мај, јуни и јули граѓаните можат да се информираат на Интернет страницата на Град Скопје www.skopje.gov.mk, како и преку социјалните мрежи на Град Скопје.

4Anime persona 4 the animation crunchyroll: That Time I Got Reincarnated as a Slime (Dub) Episode 24

ANIMEFLIX dubbed anime: Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train (https://animeflix.nl/m/0ew6) Episode Full