February 22, 2020 17:15
Македонија

Адвокатот Павлески се откажува од Панделевски – Ќе ја застапува само Катица

Адвокатот Павлески се откажува од Панделевски – Ќе ја застапува само Катица

Обвинителката Вилма Рускоска која вечерва и одреди 30. дневен притвор на Катица Јанева, потврди дека има судир на интереси адвокатот Стеван Павлески да ја застапува специјалната јавна обвинителка додека е бранител во Империја.

– Да, има судир на интереси. На мое инсистирање Павлески и неговата канцеларија земаа обврска да ги откажат полномоштвата на другите осомничени на другите рпедмети на СЈО, рече Рускоска вечерва.