Свет

Австрија затвори девет училишта – 2.600 паралелки во карантин

Во моментов 2.600 паралелки во Австрија се испратени во карантин поради короната, а девет училишта се затворени, соопшти денеска Министерството за образование. Во Австрија има околу 6.000 училишта и околу 58.000 паралелки, така што 95 отсто од часовите се уште се одржуваат нормално. Сепак, бројот на часови кои се префрлаат на онлајн часови рапидно расте поради појавата на корона кај учениците. Така, во вторникот беше објавено дека 1.900 паралелки се испратени во карантин, а по два дена тој број се зголеми на 2.600. Според правилото кое во моментов се применува при откривање инфекција кај еден ученик, наставата продолжува нормално, но учениците мора да се тестираат секојдневно во наредните пет дена. Доколку во рок од три дена се откријат инфекции кај друг ученик, одделението се испраќа во карантин, односно на онлајн часови. Инаку, учениците се тестираат три пати неделно во училиштата, од кои еден мора да биде ПЦР тест.

Кога станува збор за градинките во Виена, 11% од детските групи моментално се во карантин.

https://aniwatch1.com/. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

AniWatch Boruto: Naruto Next Generations (Dub)

AniWatch Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Episode 3

One Piece Episode 1002

sites to watch anime Bleach

anime to watch Ranking of Kings