April 11, 2021 12:17
Балкан Свет

Австриско-словенечкиот премин затворен поради технички проблеми

Тунелот Караванке, главниот патен граничен премин меѓу Словенија и Австрија, е затворен за сообраќај во двата правци од раните утрински часови поради технички проблеми, а колона камиони од околу 5 километри е пред тунелот од словенечката страна, информираат официјалните служби.

Според последните информации, сообраќајот бил прекинат синоќа околу 01:20 часот по полноќ, по падот на два сервера преку кои се следи и контролира состојбата во тунелот.

Сè уште не е јасно кога ќе се отстрани дефектот, затоа возачите се повикуваат да користат алтернативни рути до тогаш. Патнички автомобили можат да ги користат алтернативните премини.

Black Clover (Dub) (https://animedao.nl/m/jmEN) Episode 145 at AnimeDao haikyuu season 3 animedao

The Promised Neverland (https://crunchyrollfree.com/m/57vw) Episode 12 at website https://crunchyrollfree.com crunchyroll premium reddit