January 22, 2021 20:03
Свет

Австралија зафатена од топлотен бран

Поголемиот дел од Австралија е погоден од топлотен бран со температури од над 40 степении Целзиусови.

Во Порт Аугуст и Кубер Педи, во јужниот дел на Австралија вчера се измерени 46 степени, а и денеска се бележат високи температури.

Во Аделејд Хилс прогласен е екстремен ризик од шумски пожари. Во вчерашниот пожар северно од Аделејд Хилс изгореа 650 хектари шума.

Во западните и крајбрежните области на австралиската држава Нов Јужен Велс температуирата на воздухот денеска надмина над 40 степени Целзиусови.

Во поголемиот дел на Сиднеј регистрирана е температура од 40 степени, а на аеродромот измерени се 41,7степени Целзиусови.

Watch Rent-a-Girlfriend Episode 3 (https://funimationfree.com/m/4B2l/ep-3) at website https://funimationfree.com funimation dbz

Watch Fire Force Season 2 (Dub) Episode 16 at website https://gogoanime.be. See more gogoanime list