January 29, 2022 07:56
Македонија

АВМУ: Несоодветно е однесувањето на обезбедувањето на ГТЦ и обидот да се отстранат новинарите

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги смета дека е крајно несоодветно однесувањето на обезбедувањето на Градскиот трговски центар и обидот да се отстранат новинарите за време на нивното известување за средбата со сопствениците на дуќаните во ГТЦ, кои бараат истрага за случајот со криптовалутите.

-Истражувачкото новинарство е суштина на новинарската професија и тоа е клучно за остварувањето на улогата на медиумите во современите демократии. Најважната задача на новинарите е да информираат за актуелните случувања, поради што треба да им се овозможи непречено да известуваат за теми кои се предмет на интерес на јавноста, стои во реакцијата на АВМУ.

stream anime online. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

free anime ANIMEFLIX Dragon Ball Super

anime online Death Note (Dub)

JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub)

anime websites The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement

ANIMEFLIX Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time Episode Full